Skip to content

Rijvaardigheidsweekend, Um Will’s Pull, Luxemburg

vrijdag 14 juni, 2019

Drie dagen motorrijden. Werken aan het verbeteren van je rijvaardigheid.

Voor wie

Deze trainingen zijn geschikt voor beginnende motorrijders, heropstappers, onzekere motorrijders, maar ook de wat meer ervaren rijder komt aan zijn trekken.

Tijdens dit instructieweekend komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Mentaal motorrijden (Zelfspraak).
  • Plaats op de rijbaan (bochten rijden, gevaarherkenning).
  • Taal van de weg (gevaarherkenning).
  • Maar ook andere onderwerpen kunnen op verzoek aan bod komen

De trainingen bieden extra theorie voor het rijden van bochten (op snelheid) of het motorrijden in het algemeen. Met deze kennis en vaardigheden gaat het motorrijden gemakkelijker. De onderwerpen sluiten aan bij de verschillende niveaus van de deelnemers (dus voor iedereen is er wat te leren). Het leuke van deze locatie is dat je het geleerde meteen in de praktijk kan brengen. Tevens krijgt je onderweg feedback op dat wat je in de praktijk probeert te brengen.

Natuurlijk is er genoeg ruimte voor gezelligheid en heb je leuke dagen met gelijkgestemde motorrijders.

Navigatie

Voordat we vertrekken krijg je via de mail een GPX bestand met daarop de routes van het weekend. Het is niet nodig om navigatie te hebben, ook zonder navigatie kan je prima mee doen. Er blijft altijd iemand bij je in de buurt.

Programma

Van 14/15/16 juni a.s. (vrijdag, zaterdag, zondag) gaan we drie dagen en twee nachten naar Um Will’s Pull, 9172 Michelau, Luxemburg, +352 99 04 49, info@umwillspull.lu.

Op vrijdag 14 juni vertrekken we rond 11.00 uur. Dan begint ook de eerste uitleg. Einde van de middag komen we aan bij het hotel. Daar eten we (keuze uit een drie-gangen-keuzemenu) en hebben de avond voor onszelf.

De volgende dag ontbijten we rond 8.30 uur. Om 9.30 uur start de training met theorie en rijden we een leerzame route door Luxemburg. Onderweg stoppen we meerder malen voor extra uitleg, koffie en een lekkere lunch en een kopje thee (voor eigen rekening).

’s Avonds eten we in het hotel (keuze uit een drie-gangen-keuzemenu) en kunnen we na een paar drankjes en wat gezelligheid weer naar ons bed

De volgende ochtend, na het ontbijt, volgt de laatste training en rijden we een leuke tourrit terug naar Haarlem. Daar zullen waar we ongeveer 17.00 uur terug zijn.

Regelmatig organiseert Extress vervolgrijopleidingen naar de Duitse Eifel of Luxemburg. Deze tringen worden gegeven door Rob, WRM, KNMV-KGI-, VRO- en RMT- motorinstructeur en zijn vrouw Céline, WRM motorinstucteur.

Maximaal 6 deelnemers. De kosten zijn € 240 p.p. Annuleren kan tot 1,5 maand van te voren zonder kosten. Tot 1 maand van te voren krijg je de helft van de kosten retour. Binnen 1 maand voor vertrek kunnen wij geen kosten retourneren. Uitzondering hierop is als een andere deelnemer jouw plekje inneemt.  

Bij de prijs inbegrepen:

  • Begeleiding tijdens heen en terugreis.
  • Twee nachten in een tweepersoonskamer met eigen sanitair.
  • Twee keer ontbijt.
  • Twee keer een drie-gangen-keuzemenu in restaurant bij Hotel (drank voor eigen rekening).
  • Vervolg-rijopleiding training door professionele motorrijinstructeurs.

Het hotel heeft twee-persoonskamers met eigen sanitair. Dat houdt in dat als je alleen inschrijft, je met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht op een kamer komt te liggen. Mocht dat niet wenselijk zijn neem contact op met ons over andere mogelijkheden.