Skip to content

Beginnersweekend, Holleratherhof, Duitsland

vrijdag 3 mei, 2019

Speciaal voor motorrijders die nog niet zo lang hun rijbewijs hebben of nog niet zoveel kilometers hebben gereden. Voor een eerste buitenlandtrip is het vaak leuk om meteen die bochtjes lekker te kunnen nemen.

In de maanden Maart tot September organiseert Extress regelmatig vervolg-rijopleiding weekendjes naar de Duitse Eifel of Luxemburg. Deze weekendjes worden begeleid door Rob, WRM, KNMV-KGI-, VRO- en RMT- motorinstructeur en Céline, WRM motor-instructeur.

Voor wie?

Speciaal voor motorrijders die nog niet zo lang hun rijbewijs hebben of nog niet zoveel kilometers hebben gereden. voor een eerste buitenlandtrip is het vaak leuk om meteen die bochtjes lekker te kunnen nemen. De beginnende motorrijders, heropstappers, onzekere motorrijders, maar ook de wat meer ervaren rijder komt aan zijn trekken.

Programma

We gaan op  3/4/5 mei a.s. gaan we drie dagen en twee nachten naar Hotel Holleratherhof, Luxemburger Straße 44, 53940 Hollerath - Hellenthal. www.holleratherhof.nl

Op vrijdag 3 mei vertrekken we rond 11.00 uur bij de werkplaats van Extress. Dan begint ook de eerste uitleg.

De volgende dag ontbijten we rond 8.30 uur in het hotel. Om 9.30 uur start de training met theorie en rijden we een leerzame route door de Eifel. Onderweg stoppen we meerder malen voor extra uitleg, koffie en een lekkere lunch en een kopje thee (voor eigen rekening).

’s Avonds genieten we in het hotel van een en kunnen we na een paar drankjes en wat gezelligheid weer naar ons bed

De volgende ochtend, na het ontbijt, volgt de laatste training en rijden we een leuke tour-rit terug naar Haarlem. Daar zullen waar we ongeveer 17.00 uur terug zijn.

Wat

Tijdens dit instructieweekend komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Mentaal motorrijden (Zelfspraak).
  • Plaats op de rijbaan (bochten rijden, gevaarherkenning).
  • Taal van de weg (gevaarherkenning).
  • Maar ook andere onderwerpen kunnen, op verzoek, aan bod komen.

De trainingen bieden extra theorie voor het rijden van bochten (op snelheid) of het motorrijden in het algemeen, waardoor het motorrijden gemakkelijker gaat. Ze sluiten aan bij de verschillende niveaus van de deelnemers (dus voor iedereen is er wat te leren). Het leuke van deze locatie is dat je het geleerde meteen in de praktijk kan brengen. Tevens krijgt je onderweg feedback op dat wat je in de praktijk probeert te brengen.

Natuurlijk is er genoeg ruimte voor gezelligheid en heb je een leuk weekend met gelijkgestemde motorrijders.

Voordat we vertrekken krijg je via de mail een GPX bestand met daarop de routes van het weekend. Het is niet nodig om navigatie te hebben, want ook zonder navigatie kan je prima mee doen.

Maximaal 6 deelnemers. De kosten zijn € 240 p.p. Annuleren kan tot 1,5 maand van te voren zonder kosten. Tot 1 maand van te voren krijg je de helft van de kosten retour. Binnen 1 maand voor vertrek kunnen wij geen kosten retourneren. Uitzondering hierop is als een andere deelnemer jouw plekje inneemt.  

Bij de prijs inbegrepen:

  • Begeleiding tijdens heen en terugreis.
  • Twee nachten in een tweepersoonskamer met eigen sanitair.
  • Twee keer ontbijt.
  • Twee keer een drie-gangen-keuze menu  (drank voor eigen rekening).
  • Vervolg-rijopleiding door vakkundige motorrijinstructeurs.

Het hotel heeft twee-persoonskamers met eigen sanitair. Dat houdt in dat als je alleen inschrijft, je met een andere deelnemer (van hetzelfde geslacht) op een kamer komt te liggen. Mocht dat niet wenselijk zijn, neem dan contact met ons op over andere mogelijkheden.