Skip to content

Workshop – calamiteiten: wat te doen bij…

Het is eindelijk zo ver. Je hebt er al tijden naar uit gekeken: je gaat op vakantie met je motor. Toch maak je je ook wel een beetje zorgen. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Goede voorbereiding

Daarom bereid je motor goed voor:

  • Je banden hebben genoeg profiel.
  • De olie is op peil
  • Alle verlichting doet het
  • Alle rammeltjes zijn eruit
  • Je bagage is voorbereid op een eventueel buitje

Kortom, alles is voldoende voorbereid op de lekkere bochtjes die je gaat maken. Ondanks een goede voorbereiding kan het toch gebeuren: een lekke band, remmen die het niet meer goed doen, verlichting die uitvalt, je bagage die er bijna af valt… en dan?!

Leer omgaan met calamiteiten

Volg deze workshop en je neemt voortaan naast je gereedschap ook een Dynaplug voor je lekke band, zekeringen, ijzerdraad, tie-wraps, elektradraad en een beetje lucht mee als je met de motor weg gaat.

Rob zal laten zien hoe je deze ‘gereedschappen’ kan gebruiken en hoe je veilig genoeg de weg op kunt gaan, op zoek naar een definitieve reparatie.

Tijdens de workshop leer je hoe een lekke band kan repareren en wat te doen bij bijvoorbeeld slechte voorvork-keerringen, een kapotte zekering, of lampje.

De workshop is op vrijdag 26 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 20 euro per persoon. Minimaal 3 personen. Maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Gerelateerde evenementen:

29 maart, 2019

Workshop – aankoopcheck: waar let je op?

Weet wat je moet weten bij het aankopen van een gebruikte motor. Dat helpt bij de onderhandelingen en maakt je blijer met je nieuwe motor.

Lees meer

12 april, 2019

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’

Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten.

Lees meer

10 mei, 2019

Workshop – onderhoud en veiligheid

Niet heel onbelangrijk; is jouw motor veilig om op te rijden? Waar let je op als je dat wilt controleren? Rob neemt je mee langs alle slangetjes en vloeistoffen die van belang zijn.

Lees meer

31 mei, 2019

Workshop – slijtage: waar let je op?

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

21 juni, 2019

Workshop – vering en demping

Benieuwd of je jouw motor nog beter kan laten sturen door iets aan je vering en demping te veranderen?

Lees meer

5 juli, 2019

Workshop – motoronderhoud: doe het zelf.

Zelf aan je motor sleutelen maar ook weten wat je doet? Leer het in deze doe-het-zelf workshop.

Lees meer

26 juli, 2019

Workshop – onderhoud je eigen motorfiets

Leer tijdens deze workshop welk motoronderhoud je zelf kan doen of misschien beter niet. Diverse data op afspraak mogelijk.

Lees meer
  • vrijdag 26 april, 2019
  • 19:30 - 21:00
  • 20,- euro
  • Extress, Vijfhuizen