Skip to content

Workshop – calamiteiten: wat te doen bij…

vrijdag 26 april, 2019

Het is eindelijk zo ver. Je hebt er al tijden naar uit gekeken: je gaat op vakantie met je motor. Toch maak je je ook wel een beetje zorgen. Een ongelukje zit in een klein hoekje.

Goede voorbereiding

Daarom bereid je motor goed voor:

  • Je banden hebben genoeg profiel.
  • De olie is op peil
  • Alle verlichting doet het
  • Alle rammeltjes zijn eruit
  • Je bagage is voorbereid op een eventueel buitje

Kortom, alles is voldoende voorbereid op de lekkere bochtjes die je gaat maken. Ondanks een goede voorbereiding kan het toch gebeuren: een lekke band, remmen die het niet meer goed doen, verlichting die uitvalt, je bagage die er bijna af valt… en dan?!

Leer omgaan met calamiteiten

Volg deze workshop en je neemt voortaan naast je gereedschap ook een Dynaplug voor je lekke band, zekeringen, ijzerdraad, tie-wraps, elektradraad en een beetje lucht mee als je met de motor weg gaat.

Rob zal laten zien hoe je deze ‘gereedschappen’ kan gebruiken en hoe je veilig genoeg de weg op kunt gaan, op zoek naar een definitieve reparatie.

Tijdens de workshop leer je hoe een lekke band kan repareren en wat te doen bij bijvoorbeeld slechte voorvork-keerringen, een kapotte zekering, of lampje.

De workshop is op vrijdag 26 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 20 euro per persoon. Minimaal 3 personen. Maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.