Skip to content

Workshop – onderhoud en veiligheid 2022

Wat gaat het over?
Een motor is gemaakt om mee te kunnen rijden, maar om veilig te kunnen rijden is wel onderhoud en kennis nodig.

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de bekende-, maar ook de minder bekende veiligheidsvoorzieningen van een motor. Denk hierbij aan alle verschillende soorten vloeistoffen; overloopjes die open moeten zijn; afvoerslangetjes, enz.

Je leert het belang van deze vloeistoffen en hun slangetjes, hoe je ze kan onderhouden, controleren en bijvullen. Natuurlijk word je geleerd hoe je de ketting kan controleren, afstellen, onderhouden en hoe de staat van de tandwielen is.

De remmen zijn voor de veiligheid ook van groot belang. De dikte van de remblokken, die weet je waarschijnlijk wel maar hoe is het met de remslangen en remschijven?

Het stuur moet ook doen waar het voor bedoeld is, vandaar dat we de controle van het balhoofdlager niet overslaan.

Dat het profiel van je banden goed moet zijn dat weet iedereen! Maar ook slijtage en de leeftijd van de banden maken een groot verschil. Belangrijke punten om goed grip op de weg te houden en zeer bepalend voor het rijcomfort.

Als je motor is aangepast aan jouw zithouding, grootte van je handen en het rempedaal op de juiste plek zit, rijdt je motor ook een stuk gemakkelijker en dus rij jij veiliger.

Kortom een leerzame avond om, onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid, aan je kennis te sleutelen.

Praktische informatie
De workshop is op vrijdag van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 25,00 per persoon. Minimaal 3 personen, maximaal 8 personen.

Voorwaarden
Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Door inschrijving en betaling binnen 7 dagen gaan we er vanuit dat je de training gaat volgen. Mocht er onverhoopt een reden zijn dat je deelname niet door kan gaan dan proberen we hiervoor een oplossing te vinden. Helaas lukt dat niet altijd en kunnen we dan geen geld retourneren.

Natuurlijk houden we ons tijdens deze training aan de dan geldende corona-maatregelen. Mocht de training niet door kunnen gaan ivm corona-maatregelen dan krijg je je geld terug.

Gerelateerde evenementen:

29 april, 2022

Workshop – Slijtage: waar let je op? 2022

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

13 mei, 2022

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’ 2022

Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten.

Lees meer

17 juni, 2022

Workshop – motorcalamiteiten: wat te doen bij.. 2022

Een ongelukje zit in een klein hoekje, bereid je motor dus goed voor. Leer omgaan met calamiteiten. Volg deze workshop en je neemt voortaan meer mee dan kettingvet.

Lees meer
  • vrijdag 18 maart, 2022
  • 19:30 - 21:30
  • 25,00 euro
  • Extress, Vijfhuizen