Skip to content

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’

Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten.

Deze workshop

Tijdens deze workshop ligt er een donor-exemplaar op de operatietafel. Je leert o.a. waarom Rob altijd zo zeurt over het op tijd stellen van je kleppen; wat het verschil is tussen een carburateur en een gasklephuis.

Kortom, vraag veel over het motorblok, Rob kan de meeste beantwoorden tijdens deze workshop.

De motorblok luisteraar

Tijdens deze avond neem je een kijkje in het hart van de motorfiets: het motorblok. Een motor is mechanisch en maakt geluid. Een motor met mechanische problemen maakt een ander geluid dan een goed lopend motorblok. Het luisteren naar het blok is voor Rob een vaak gebruikte manier om de oorzaak van een probleem op te sporen of een probleem te voorkomen. Door de locatie van een geluid te koppelen aan een functie van het blok weet je waar naar je kunt luisteren. Je ontdekt dat de locatie en het geluid zelf al heel veel zeggen over het probleem.

Je ziet de nokkenasketting, de nokkenaskettingspanner en natuurlijk de kleppen die regelmatig gesteld moeten worden. Je leert hoe belangrijk de smering is (en het juiste oliepeil). Er is een los motorblok dat we open maken, zodat je goed de binnenkant kan bekijken en de werking ervan duidelijk wordt.

Kortom een leerzame avond om, onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid, aan je kennis te sleutelen.

De workshop is op vrijdag 12 april a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 20 euro per persoon. Minimaal 3 personen. Maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Gerelateerde evenementen:

29 maart, 2019

Workshop – aankoopcheck: waar let je op?

Weet wat je moet weten bij het aankopen van een gebruikte motor. Dat helpt bij de onderhandelingen en maakt je blijer met je nieuwe motor.

Lees meer

26 april, 2019

Workshop – calamiteiten: wat te doen bij…

Een ongelukje zit in een klein hoekje, bereid je motor dus goed voor. Leer omgaan met calamiteiten. Volg deze workshop en je neemt voortaan meer mee dan kettingvet.

Lees meer

10 mei, 2019

Workshop – onderhoud en veiligheid

Niet heel onbelangrijk; is jouw motor veilig om op te rijden? Waar let je op als je dat wilt controleren? Rob neemt je mee langs alle slangetjes en vloeistoffen die van belang zijn.

Lees meer

31 mei, 2019

Workshop – slijtage: waar let je op?

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

21 juni, 2019

Workshop – vering en demping

Benieuwd of je jouw motor nog beter kan laten sturen door iets aan je vering en demping te veranderen?

Lees meer

5 juli, 2019

Workshop – motoronderhoud: doe het zelf.

Zelf aan je motor sleutelen maar ook weten wat je doet? Leer het in deze doe-het-zelf workshop.

Lees meer

26 juli, 2019

Workshop – onderhoud je eigen motorfiets

Leer tijdens deze workshop welk motoronderhoud je zelf kan doen of misschien beter niet. Diverse data op afspraak mogelijk.

Lees meer
  • vrijdag 12 april, 2019
  • 19:30 - 21:00
  • 20,- euro
  • Extress, Vijfhuizen