Skip to content

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’ 2022

Wat leer je
Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten. Tijdens deze workshop ligt er een donorexemplaar op de operatietafel. Je leert o.a. waarom Rob altijd zo zeurt over het op tijd stellen van je kleppen; wat het verschil is tussen een carburateur en een gasklephuis….. Kortom, vraag veel over het motorblok, Rob kan de meeste beantwoorden tijdens deze workshop.

Tijdens deze avond neem je kijkje in het hart van de motorfiets: het motorblok. Een motor is mechanisch en maakt geluid. Een motor met mechanische problemen maakt een ander geluid dan een goed lopend motorblok. Het luisteren naar het blok is voor Rob een vaak gebruikte manier om de oorzaak van een probleem op te sporen of een probleem te voorkomen. Door de locatie van een geluid te koppelen aan een functie van het blok weet je waarnaar je kunt luisteren. Je ontdekt dat de locatie en het geluid zelf al heel veel zegt over het probleem.

Je ziet de nokkenasketting, de nokkenaskettingspanner en natuurlijk de kleppen die regelmatig gesteld moeten worden. Je leert hoe belangrijk de smering is (en het juiste oliepeil). Er is een los motorblok dat we open maken, zodat je goed de binnenkant kan bekijken en de werking ervan duidelijk wordt.

Kortom een leerzame avond om, onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid, aan je kennis te sleutelen.

Praktische informatie
De workshop is op vrijdag 13 mei a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 25,00 per persoon. Minimaal 3 persononen, maximaal 8 personen.

Voorwaarden
Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Door inschrijving en betaling binnen 7 dagen gaan we er vanuit dat je de training gaat volgen. Mocht er onverhoopt een reden zijn dat je deelname niet door kan gaan dan proberen we hiervoor een oplossing te vinden. Helaas lukt dat niet altijd en kunnen we dan geen geld retourneren.
Natuurlijk houden we ons tijdens deze training aan de dan geldende corona-maatregelen. Mocht de training niet door kunnen gaan ivm corona-maatregelen dan krijg je je geld terug.

Gerelateerde evenementen:

18 maart, 2022

Workshop – onderhoud en veiligheid 2022

Niet heel onbelangrijk; is jouw motor veilig om op te rijden? Waar let je op als je dat wilt controleren? Rob neemt je mee langs alle slangetjes en vloeistoffen die van belang zijn.

Lees meer

29 april, 2022

Workshop – Slijtage: waar let je op? 2022

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

17 juni, 2022

Workshop – motorcalamiteiten: wat te doen bij.. 2022

Een ongelukje zit in een klein hoekje, bereid je motor dus goed voor. Leer omgaan met calamiteiten. Volg deze workshop en je neemt voortaan meer mee dan kettingvet.

Lees meer
  • vrijdag 13 mei, 2022
  • 19:30 - 21:00
  • 25,- euro
  • Extress, Vijfhuizen