Skip to content

Workshop – Onderhoud en Veiligheid

Een motor is gemaakt om mee te kunnen rijden, maar om veilig te kunnen rijden is wel onderhoud en kennis nodig.

Grondig onderhoud

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de bekende-, maar ook de minder bekende veiligheidsvoorzieningen van een motor. Denk hierbij aan alle verschillende soorten vloeistoffen; overloopjes die open moeten zijn; afvoerslangetjes, enz. Je leert het belang van deze vloeistoffen en hun slangetjes, hoe je ze kan onderhouden, controleren en bijvullen.

Remmen, tandwielen en sturen

Natuurlijk word je geleerd hoe je de ketting kan controleren, afstellen, onderhouden en hoe de staat van de tandwielen is.

De remmen zijn voor de veiligheid ook van groot belang. De dikte van de remblokken, die weet je waarschijnlijk wel maar hoe is het met de remslangen en remschijven?

Het stuur moet ook doen waar het voor bedoeld is, vandaar dat we de controle van het balhoofdlager niet overslaan.

Banden

Dat het profiel van je banden goed moet zijn dat weet iedereen! Maar ook slijtage en de leeftijd van de banden maken een groot verschil. Belangrijke punten om goed grip op de weg te houden en zeer bepalend voor het rijcomfort.

Zithouding

Als je motor is aangepast aan jouw zithouding, de grootte van je handen en het rempedaal op de juiste plek zit, rijdt je motor ook een stuk gemakkelijker en dus rijd jij veiliger.

Kortom een leerzame avond om, onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid, aan je kennis te sleutelen.

De workshop is op vrijdag 10 mei a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 20 euro per persoon. Minimaal 3 personen, maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

 

Gerelateerde evenementen:

31 mei, 2019

Workshop – slijtage: waar let je op?

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

5 juli, 2019

Workshop – motoronderhoud: doe het zelf.

Zelf aan je motor sleutelen maar ook weten wat je doet? Leer het in deze doe-het-zelf workshop.

Lees meer

26 juli, 2019

Workshop – onderhoud je eigen motorfiets

Leer tijdens deze workshop welk motoronderhoud je zelf kan doen of misschien beter niet. Diverse data op afspraak mogelijk.

Lees meer
  • vrijdag 21 juni, 2019
  • 19:30 - 21:30
  • 20,- euro
  • Extress, Vijfhuizen