Skip to content

Workshop – vering en demping

Een juiste afstelling en goede samenwerking van de voor- en achterveer van je motor maakt dat je motor lekkerder en beter stuurt en een betere wegligging heeft. Dit geeft meer vertrouwen en daarmee dus meer rijplezier.

Aandacht voor veringen

Hoe doen de veringen op jouw motor het? Werken ze goed samen of zorgen ze voor een deining waardoor je elke bocht te ver naar buiten uitkomt. Controleer dan de ingaande- en uitgaande demping. Werkt dit zoals het zouden moeten?  En kan je zelf aan de vering en demping rommelen, of dit beter aan de expert overlaten?

De voorveren van je motor moeten zo soepel mogelijk beginnen met bewegen. Ze kunnen echter ook versleten, of wat ingezakt zijn. Kleven kan ook een kenmerk zijn van minder goede voorvering.

Hoe ziet zo'n voorvork er nu van binnen uit? Wat kan je, behalve olie vervangen nog meer doen om je vering te verbeteren. Die schokdemper en achterveer, hoe zit het daar dan mee? Wanneer moeten die vervangen worden.

In deze workshop

Leer herkennen wanneer er iets gedaan moet worden aan je vering en demping. En natuurlijk wat je er aan kan doen.

Kortom, een leerzame avond om onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid aan je kennis te sleutelen.

De workshop is op vrijdag 21 juni a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 20 euro per persoon. Minimaal 3, maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

 

Gerelateerde evenementen:

29 maart, 2019

Workshop – aankoopcheck: waar let je op?

Weet wat je moet weten bij het aankopen van een gebruikte motor. Dat helpt bij de onderhandelingen en maakt je blijer met je nieuwe motor.

Lees meer

12 april, 2019

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’

Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten.

Lees meer

26 april, 2019

Workshop – calamiteiten: wat te doen bij…

Een ongelukje zit in een klein hoekje, bereid je motor dus goed voor. Leer omgaan met calamiteiten. Volg deze workshop en je neemt voortaan meer mee dan kettingvet.

Lees meer

10 mei, 2019

Workshop – onderhoud en veiligheid

Niet heel onbelangrijk; is jouw motor veilig om op te rijden? Waar let je op als je dat wilt controleren? Rob neemt je mee langs alle slangetjes en vloeistoffen die van belang zijn.

Lees meer

31 mei, 2019

Workshop – slijtage: waar let je op?

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

5 juli, 2019

Workshop – motoronderhoud: doe het zelf.

Zelf aan je motor sleutelen maar ook weten wat je doet? Leer het in deze doe-het-zelf workshop.

Lees meer

26 juli, 2019

Workshop – onderhoud je eigen motorfiets

Leer tijdens deze workshop welk motoronderhoud je zelf kan doen of misschien beter niet. Diverse data op afspraak mogelijk.

Lees meer
  • vrijdag 21 juni, 2019
  • 19:30 - 21:00
  • 20,- euro
  • Extress, Vijfhuizen