Skip to content

Alternatief beginnersweekend Bellevue Luxemburg sept 2020

Voor wie
Speciaal voor motorrijders die nog niet zo lang hun rijbewijs hebben of nog niet zoveel kilometers hebben gereden. voor een eerste buitenlandtrip is het vaak leuk om meteen die bochtjes lekker te kunnen nemen. De beginnende motorrijder, heropstapper, onzekere motorrijder, maar ook de wat meer ervaren rijder komt aan zijn trekken.

Wanneer gaan we
We gaan op  25/26/27 september a.s. gaan we drie dagen en twee nachten naar Hotel "Belle-Vue" Vianden. 3, rue de la Gare L-9420 Vianden, Luxemburg.

Op vrijdag 25 september vertrekken we rond 11.00 uur bij de werkplaats van Extress. Maar je kan ook zelfstandig naar het hotel rijden. We zijn einde van de middag bij het hotel. We dineren in het hotel rond 19.00 uur.

De volgende dag ontbijten we rond 8.30 uur in het hotel. Om 9.30 uur start de training met theorie en uitleg. We rijden naar een parkeerplaats waar we aandacht gaan geven aan voertuigbeheersing. Na de koffie gaan we een leerzame route door de Ardenne rijden. Onderweg stoppen we meerder malen voor extra uitleg, koffie en een lekkere lunch en een kopje thee (voor eigen rekening). ’s Avonds genieten we in het hotel van een paar drankjes en wat gezelligheid.

De volgende ochtend, na het ontbijt, volgt de laatste training en rijden we een leuke tourrit terug naar Haarlem. Daar zullen waar we ongeveer 17.00 uur terug zijn. Ook hier kan je er voor kiezen om zelfstandig naar huis te rijden.

Wat hoort erbij
Tijdens dit instructieweekend komen de volgende onderwerpen aan bod:
- Mentaal motorrijden (Zelfspraak)
- Plaats op de rijbaan (bochten rijden, gevaarherkenning)
- Taal van de weg (gevaarherkenning)
Maar ook andere onderwerpen kunnen, op verzoek, aan bod komen.

De trainingen bieden extra theorie voor het rijden van bochten (op snelheid) of het motorrijden in het algemeen, waardoor het motorrijden gemakkelijker gaat. Ze sluiten aan bij de verschillende niveaus van de deelnemers (dus voor iedereen is er wat te leren). Het leuke om dat op deze locatie te doen is dat je het geleerde meteen in de praktijk kan brengen. Tevens krijgt je onderweg feedback op dat wat je in de praktijk probeert te brengen.

Natuurlijk is er genoeg ruimte voor gezelligheid en heb je een leuk weekend met gelijkgestemde motorrijders.

Voordat we vertrekken krijg je via de mail een GPX bestand met daarop de routes van het weekend. Het is niet nodig om navigatie te hebben, want ook zonder navigatie kan je prima mee doen.

Bij de prijs in zitten:

- Begeleiding tijdens heen en terugreis.
- twee nachten in een tweepersoonskamer met eigen sanitair.
- twee keer ontbijt
- twee keer een drie-gangen-keuze menu  (drank voor eigen rekening)
- Vervolgrijopleidingstraining door motorrijinstructeurs.

Het hotel heeft twee-persoonskamers met eigen sanitair. Dat houdt in dat je, als je je alleen inschrijft met een andere deelnemer van het zelfde geslacht op een kamer komt te liggen. Mocht dat niet wenselijk zijn dan graag contact met ons opnemen over de mogelijkheden.

Maximaal 6 deelnemers. De kosten zijn € 275 p.p. (2 nachten incl twee keer drie-gangen diner en ontbijt, en gebruik van zwembad en sauna) incl motortrainingen.  Annuleren kan tot 1,5 maand van te voren zonder kosten. Tot 1 maand van te voren krijg je de helft van de kosten retour. Binnen 1 maand voor vertrek kunnen wij geen kosten retourneren. Uitzondering hierop is als een andere deelnemer jouw plekje inneemt (en daar doen we altijd ons best voor).

Mocht deze dag niet door kunnen gaan ivm corona-maatregelen dan krijg je je volledig inschrijfgeld retour.

Gerelateerde evenementen:

16 augustus, 2020

-anti- Slipcursus 4 !Extra datum!

Stevig remmen is soms noodzakelijk. Je wilt dat jij en je motor rechtop blijven en veilig tot stilstand komen. Soms kan dat best lastig zijn, zeker als het glad is! Verbeter je vaardigheden om een noodstop te maken tijdens deze cursus.

Lees meer

23 augustus, 2020

Motogymkhana 4

Wil jij ook een keertje de uitdaging aangaan om op lage snelheid, al slalommend tussen de pionnen het uitgezette parcours te volgen. Je motor van de ene kant naar de andere kant te 'gooien' om die krappe bochtjes maken met je motor bijna plat op de grond, in ieder geval voor je gevoel ;-).

Lees meer

30 augustus, 2020

Motogymkhana speeldag 2a (deelname na volgen Gymkhana training) nieuwe datum

Leuk hè, al die bochtjes.... Je hebt inmiddels al één (of twee, of meer) keer meegedaan met onze moto-gymkhana dag en wilt meer!!!! Dat kan. Op deze speeldag staat er een uitdagende baan voor je klaar. Je gaat geheel zelfstandig, zonder instructie de baan rijden. 

Lees meer

30 augustus, 2020

-anti- Slipcursus 2a (nieuwe datum)

Stevig remmen is soms noodzakelijk. Je wilt dat jij en je motor rechtop blijven en veilig tot stilstand komen. Soms kan dat best lastig zijn, zeker als het glad is! Verbeter je vaardigheden om een noodstop te maken tijdens deze cursus.

Lees meer

25 september, 2020

Combiweekend met of zonder dagtraining, Bellevue, Vianden Luxemburg september

Wel weer even genoeg van die platte saaie wegen in Nederland of zin om in het najaar nog even een weekendje motor te rijden voordat de winter er weer aan gaat komen? Ga dan lekker mee met ons najaarsweekend, eventueel te combineren met een dagtraining.

Lees meer

26 september, 2020

Dagtraining icm combiweekend, Bellevue, Vianden, Luxemburg sept

Je hebt al kennisgemaakt met die leuke bochtjes in het buitenland, maar je wil er wat meer van genieten. Hoe doe je dat? Een bocht goed aansnijden, de juiste snelheid voor de bocht en alles wat daarbij komt kijken. En dat dan ook nog eens in een mooie omgeving.

Lees meer
  • vrijdag 25 september, 2020
  • 11:00 - 17:00
  • 275,- euro
  • Hotel Bellevue, Vianden, Luxemburg