Skip to content

Inmiddels 10 jaar geleden is Extress begonnen als een motor-onderhoudsbedrijf. Als nood geboren door het teruglopende aantal motorleerlingen. Dat bleek een schot in de roos en al gauw was Rob voornamelijk aan het sleutelen. Zijn hart ligt echter ook bij het geven van (vervolg)rijopleidingen en het mensen zelf leren sleutelen.

Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum heeft Céline een aantal leuke evenementen en workshops georganiseerd. Deze vielen bij de klanten in zeer goede aarde en een herhaling kon niet uitblijven. Inmiddels worden er elk jaar verschillende evenementen, workshops en vervolgrijopleidingen (in het buitenland) gegeven. In 2020 is daar de -anti- Slipcursus aan toegevoegd.

Doordat Rob en Céline rijles geven vanuit een andere achtergrond en ervaring maakt dat de combinatie van beiden een positieve uitwerking heeft op de deelnemers van de vervolgrijopleidingen.

Rob Metselaar

Je zou kunnen zeggen dat er olie door de aderen van Rob loopt. Op 11 jarige leeftijd had hij zijn eerste brommer. Deze heeft hij niet alleen van buiten goed bekeken, maar ook de binnenkant heeft het daglicht gezien. Daarna volgde er nog vele andere brommers, auto’s en motoren.

Door trial en error heeft hij vervolgens de kennis vergaart die nodig was om zijn favoriete klassieke motorfiets, een Suzuki GT750 te restaureren en daar vervolgens een stratenrace voor klassiekers in Italie op te rijden.

De eerste kilometers na het restaureren van de GT750

Het rijden op de motoren ging hem van jongs af aan ook goed af. Inmiddels al ruim 25 jaar gediplomeerd motorinstructeur; KNMV gecertificeerd instructeur, KNMV vervolgrijopleiding instructeur. Rob kan je leren je motorfiets zo te besturen dat je het beste uit jezelf en de motor haalt.

Rob is altijd blijven sleutelen en in 2009 begonnen met motoronderhoudsbedrijf Extress. Als nood geboren door het teruglopende aantal motorleerlingen. Inmiddels, 10 jaar later, samen met Céline, een goed lopend bedrijf met (onderhouds)workshops en (vervolg)rijopleidingen/trainingen.

Céline Hopman

Het motorrijden is bij Céline niet aangeboren. De interesse was er zeker wel, en niet alleen in het motorrijden maar ook in haar instructeur. Inmiddels 20 jaar geleden is zij besmet geraakt met het motorvirus.

Na vele omzwervingen, als ondernemer, horeca uitbater, docent/schoolleider op het speciaal onderwijs, trainer en persoonlijk begeleider/coach voor jongeren met autisme, werkt zij inmiddels ook voor Extress. Ze is het creatieve- en organisatorische brein van Extress: ze regelt van alles. Zij is sinds 2018 ook motorinstructeur zodat ze samen met Rob de (vervolg)rijopleidingen en trainingen kan geven. Hierbij neemt ze haar kennis en competenties die ze in haar eerdere banen heeft gehad mee en kan ze de cursisten helpen om de juiste mindset te krijgen en behouden.

In 2019 heeft ze ook haar KNMV-certificering gehaald en is ze ook KGI-instructeur en deelt ze haar kennis en ervaring met een andere KGI-ers door middel van WRM-trainingen bij de KNMV.

Helpende handjes

Extress heeft in de afgelopen 10 jaar veel hulp gehad van helpende handjes, en nog steeds. Zij zetten zich geheel belangeloos en bijzonder enthousiast voor ons in. Zonder hen hadden we nooit zo veel leuke activiteiten kunnen organiseren!  Ze staan altijd klaar om hun handen uit de mouwen te steken en mee te werken aan een van onze grillen. We zijn daar heel erg dankbaar voor!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je wordt toegevoegd aan (alleen!) onze Mailchimp verzendlijst.Bekijk hier wat we je zoal sturen