Skip to content

---------------------------------

Inmiddels ruim 14 jaar geleden is Extress begonnen als een motor-onderhoudsbedrijf. Als nood geboren door het teruglopende aantal motorleerlingen. Dat bleek een schot in de roos en al gauw was Rob voornamelijk aan het sleutelen. Zijn hart ligt echter ook bij het geven van (vervolg)rijopleidingen en het mensen zelf leren sleutelen.

Ter gelegenheid van het 5-jarig jubileum in 2014 heeft Céline een aantal leuke evenementen en workshops georganiseerd. Deze vielen bij de klanten in zeer goede aarde en een herhaling kon niet uitblijven. Inmiddels worden er elk jaar verschillende evenementen, workshops en vervolgrijopleidingen (in het buitenland) gegeven. In 2019 is daar de -anti- Slipcursus aan toegevoegd. Helaas is zijn in 2021 niet alle activiteiten meer mogelijk doordat de verzekering deze activiteiten ziet als een evenement met een onacceptabel risico. In 2024 bestaan we 15 jaar! Een jaar met natuurlijk weer de vertrouwde weekendjes, workshops en vervolgrijopleidingen.

Doordat Rob en Céline rijles geven vanuit een andere achtergrond en ervaring maakt dat de combinatie van beiden een positieve uitwerking heeft op de deelnemers van de vervolgrijopleidingen.

Rob Metselaar

Je zou kunnen zeggen dat er olie door de aderen van Rob loopt. Op 11 jarige leeftijd had hij zijn eerste brommer. Deze heeft hij niet alleen van buiten goed bekeken, maar ook de binnenkant heeft het daglicht gezien. Daarna volgde er nog vele andere brommers, auto’s en motoren.

Door trial en error heeft hij vervolgens de kennis vergaart die nodig was om zijn favoriete klassieke motorfiets, een Suzuki GT750 te restaureren en daar vervolgens een stratenrace voor klassiekers in Italie op te rijden.

De eerste kilometers na het restaureren van de GT750

Het rijden op de motoren ging hem van jongs af aan ook goed af. Inmiddels al ruim 30 jaar gediplomeerd motorinstructeur; KNMV gecertificeerd instructeur, KNMV vervolgrijopleiding instructeur. Rob kan je leren je motorfiets zo te besturen dat je het beste uit jezelf en de motor haalt.

Rob is altijd blijven sleutelen en in 2009 begonnen met motoronderhoudsbedrijf Extress. Als nood geboren door het teruglopende aantal motorleerlingen. Inmiddels, ruim 10 jaar later, samen met Céline, een goed lopend bedrijf met (onderhouds)workshops en (vervolg)rijopleidingen/trainingen.

Céline Hopman

Het motorrijden is bij Céline niet aangeboren. De interesse was er zeker wel, en niet alleen in het motorrijden maar ook in haar instructeur. Inmiddels ruim 25 jaar geleden is zij besmet geraakt met het motorvirus.

Na vele omzwervingen, als ondernemer, horeca uitbater, docent/schoolleider op het speciaal onderwijs, trainer en persoonlijk begeleider/coach voor jongeren met autisme, werkt zij inmiddels ook voor Extress. Ze is het creatieve- en organisatorische brein van Extress: ze regelt van alles. Zij is sinds 2018 ook motorinstructeur zodat ze samen met Rob de (vervolg)rijopleidingen en trainingen kan geven. Hierbij neemt ze haar kennis en competenties die ze in haar eerdere banen heeft gehad mee en kan ze de cursisten helpen om de juiste mindset te krijgen en behouden.

In 2019 heeft ze ook haar KNMV-certificering gehaald en is ze ook KGI-instructeur en deelt ze haar kennis en ervaring met een andere KGI-ers door middel van WRM-bijscholingen bij de KNMV en andere opleidingsinstituten.

Helpende handjes

Extress heeft in de afgelopen 10 jaar veel hulp gehad van helpende handjes, en nog steeds. Zij zetten zich geheel belangeloos en bijzonder enthousiast voor ons in. Zonder hen hadden we nooit zo veel leuke activiteiten kunnen organiseren!  Ze staan altijd klaar om hun handen uit de mouwen te steken en mee te werken aan een van onze grillen. We zijn daar heel erg dankbaar voor!

Corona

Januari 2022

De beste wensen!

Allereerst natuurlijk de beste wensen voor het nieuwe jaar! En natuurlijk bedankt voor de mooie herinneringen die we samen in het bijzondere afgelopen jaar gemaakt hebben.

Zoals jullie van ons weten organiseren we graag zeer uiteenlopende activiteiten. Activiteiten waar je als enthousiaste motorrijder met plezier kan werken aan het vergroten van je rijvaardigheid.

Het blijkt helaas zo te zijn dat deze activiteiten voor een verzekeraar een onacceptabel risico met zich mee brengen. Vandaar dat het even stil was aan onze kant: een moment van verbazing en bezinning. Hoe kunnen we, zonder een reisorganisatie of een evenementenbureau te worden en daar de bijbehorende verzekeringen voor af te moeten sluiten, toch nog motorrijders verder helpen in hun rijvaardigheid en plezier? Dat is niet zo simpel gebleken.

Vandaar dat de rijvaardigheidstraining op het Midlandcircuit, de anti-slip cursus en de motogymkana incl. de speeldag missen op de agenda. En wat balen we daar van!

Rijvaardigheidstrainingen
Gelukkig is het wel mogelijk om rijvaardigheidstrainingen in zowel het binnen- als het buitenland te kunnen blijven geven. In het buitenland is dit mogelijk in combinatie met een weekendje in het mooie plaatsje Vianden bij Hotel Bellevue.

Workshops
Natuurlijk is Rob in de werkplaats te vinden en zullen we, zodra dat weer kan met betrekking tot de corona-maatregelen, de sleutelworkshops en het samen sleutelen weer opstarten. Deze kan je al vinden op de agenda.

Passende oplossing
Wij blijven zoeken naar een passende oplossing voor de andere activiteiten zodat we deze hopelijk alsnog op onze agenda kunnen zetten.

Wij wensen jullie een heel mooi (motor)jaar!

Rob en Céline

Update januari 2021:

Gelukkig konden een heel aantal van onze trainingen wel doorgaan! Motorrijden is toch wel de manier om je hoofd even leeg te maken. Fijn dat we daar aan konden bijdragen.

Ondanks dat we nog niet weten of het allemaal door kan gaan, start toch de inschrijving van onze trainingen.

Update november 2020:

Veel van onze activiteiten kunnen doorgaan met 1,5 mtr afstand. Het maximale aantal bij samenscholingsverbod zijn er wel wat beperkingen, maar we zoeken altijd naar oplossingen.
Helaas zitten reisjes naar het buitenland nog nu niet in. Voorlopig staan er geen activiteiten op de agenda.
We gaan wel vast plannen voor 2021 zodat, als er weer wat meer kan we meteen op pad kunnen! Schrijf je je in voor een training en kan deze vanwege de corona-maatregelen helaas niet door gaan dan krijg je dat van te voren van ons te horen en krijg je je inschrijfgeld retour.

Zolang de corona-maatregeling van kracht zijn zullen we ons hier natuurlijk aan houden.
Binnenkort nieuwe data van onze trainingen op onze site.

Update 11 mei 2020:

We mogen weer en we hebben er zin in!

Vanaf 1 juni gaan (het grootste deel van) onze activiteiten weer van start! Ook onze vervolgrijopleidingen en training op het Midlandcircuit. We hebben nieuwe data voor de activiteiten die de afgelopen tijd niet door konden gaan, zoals de anti-slipcursus en de motogymkhana. Natuurlijk houden we ons wel aan de diverse corona-maatregelen zoals de 1,5 mtr afspraak.
De workshops kunnen helaas nog niet doorgaan. We hopen dat ook deze snel weer mogen en houden jullie op de hoogte.

We hebben er zin in en hopen iedereen in goede gezondheid weer tijdens één van onze activiteiten te zien!

Rob en Céline

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Je wordt toegevoegd aan (alleen!) onze Mailchimp verzendlijst.Bekijk hier wat we je zoal sturen