Skip to content

Rijvaardigheidstraining Midlandcircuit

Kies jij voor kijken naar de TT of rijd je liever zelf op het Midlandcircuit!

Lijkt het je een uitdaging om eens zonder dat je beperkt wordt door overig verkeer of de verkeersregels, te oefenen met je eigen motor aan je (bochten)techniek, dan is dit je kans. Op zondag 30 juni a.s. heeft Extress het Midland circuit in Lelystad afgehuurd om jou de kans te geven om je technisch rijden te oefenen (o.a. bochttechniek, zithouding, remtechniek, insturen, gebruik van de rijbaan).

Voor wie

Tijdens de rijvaardigheidstraining op het midlandcircuit krijg je de mogelijkheid om zonder dat je beperkt wordt door overig verkeer of de verkeersregels, te oefenen met je eigen motor aan je (bochten)techniek. Op zondag 30 juni a.s. heeft Extress het Midland circuit in Lelystad afgehuurd om jou de kans te geven om technisch rijden te oefenen, zoals:

 • Bochttechniek
 • Zithouding
 • Remtechniek
 • Insturen
 • Gebruik van de rijbaan

De training

Je gaat, na een instructie van Rob en/of Céline, met een groep van maximaal 12 motoren, ingedeeld naar type motorfiets en/of ervaring, het circuit op om de uitleg in de praktijk toe te passen. Op het circuit zullen instructeurs en voorrijders je helpen met het aanleren van de juiste techniek. Na 20 minuten rijden, ga je voor 20 minuten van de baan af. Je kunt dan even bijkomen en is er ruimte voor vragen en extra instructie, gezelligheid en lol (er is dan andere groep van ons op de baan). Daarna ga je weer de baan op. Totaal rijd je 3 x 20 minuten (met twee keer stoppen). Afhankelijk van de groep waar je wordt ingedeeld start je 's morgens of 's middags.

Er zijn 4 groepen (afhankelijk van het aantal inschrijvingen). Er is een rustige groep (beginnende/onzekere motorrijders en motoren met een kleine cilinder inhoud). Een beginnende groep (willen wel doorrijden, maar hebben nog weinig ervaring). Een lekkere doorrijgroep (een sport/toermotor) groep en een gevorderde sport/toermotor groep. Voor elk wat wils dus!

Technische keuring

Voordat je mag starten wordt je motor aan een technische keuring onderworpen. Denk hierbij aan dikte van je remblokken (minimaal 1,5 mm) en de staat van je remvloeistof (helder en op niveau), het profiel van je banden (minimaal 2 mm) en de spanning van je ketting (kijk even in je instructieboekje of op internet voor jouw motor). Je motor voldoet ook aan alle eisen voor een wegmotor (denk aan je uitlaat!). Natuurlijk staat de veiligheid bovenaan! Als je motor niet goed wordt bevonden, kan je niet deelnemen (geen teruggave deelname kosten).

Kleding

Misschien geheel overbodig om te noemen, maar je draagt vanzelfsprekend beschermende kleding zoals helm, handschoenen, motorjas en broek en voldoende stevige schoenen.

Eigen verklaring

Voor deelname lever je een eigen verklaring in, waarin je onderschrijft dat je weet dat je meedoet op eigen risico en op de hoogte bent van de regels en afspraken die deze dag van toepassing zijn. Mocht je bij je verzekering willen navragen of je verzekerd bent: Het gaat hier om een rijvaardigheidsopleiding en geen race training.

Er is op het circuit gelegenheid tot het kopen van koffie, thee en kleine versnaperingen (tosti, broodje bal). Natuurlijk ben je vrij om zelf wat eten of drinken mee te nemen.

Na inschrijving vragen we je, via de mail, meer informatie zoals jaren rijervaring, het type motorfiets en een voorkeur voor groep. We vragen ook of je in het bezit bent van een BHV- of EHBO diploma. Hierdoor weten we of je, indien nodig, inzetbaar bent. Je ontvangt het reglement en de afstandsverklaring. We laten je zo snel mogelijk weten of je voor de ochtend of de middag bent ingedeeld.

Let op!! Overal waar motorrijder staat mag je ook motorrijdster lezen 🙂 !

Om de kosten zo laag mogelijk te houden helpen alle medewerkers van deze dag geheel vrijwillig mee om dit een geslaagde dag te laten worden.

 • De rijvaardigheidstraining is op zondag 30 juni a.s. tussen 10.00 tot 16.30 uur.
 • De rijvaardigheidstraining wordt gegeven op het Midland circuit te Lelystad.
 • De instructie wordt gegeven door Rob en Céline.
 • Er geldt een vroegboekkorting tot 1 maart a.s. € 57,50 per persoon daarna zijn de kosten € 62,50 (Helaas is de prijs wat omhoog gegaan t.o.v. vorig jaar). Maximaal 48 deelnemers.

De inschrijving gaat dicht bij 40 deelnemers zodat we de groepen zo mogelijk kunnen indelen. Daarna is er mogelijk nog een plekjes vrij in een van de groepen. Stuur een mailtje als je alsnog mee wilt doen nadat de inschrijving vol is.

Filmpje van René, deelnemer 2015.

Impressie van 2015 door Rodi

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Gerelateerde evenementen:

19 mei, 2019

Moto-gymkhana dag 2

Ga de uitdaging aan om op lage snelheid, al slalommend tussen de pionnen het uitgezette parcours te volgen.

Lees meer

14 juni, 2019

Rijvaardigheidsweekend, Um Will’s Pull, Luxemburg

Deze trainingen zijn zowel geschikt voor beginnende motorrijders, heropstappers, onzekere motorrijders, maar ook de wat meer ervaren rijder komt aan zijn trekken.

Lees meer

22 juni, 2019

Specialisatie les 1 – Rijden op lagere snelheid -herhaling-

Vind je het lastig om bochtjes te maken op lage snelheid? Is het moeilijk om rustig een stoep op te rijden? Dan is deze specialisatie rijles iets voor jou.

Lees meer

21 juli, 2019

Moto-gymkhana dag 3

Ga de uitdaging aan om op lage snelheid, al slalommend tussen de pionnen het uitgezette parcours te volgen.

Lees meer
 • zondag 30 juni, 2019
 • 10:00 - 16:00
 • 60,- euro
 • Midlandcircuit Lelystad