Skip to content

Workshop – motorcalamiteiten: wat te doen bij..

Het is eindelijk zo ver. Je hebt er al tijden naar uit gekeken: je gaat op vakantie met je motor. Toch maak je je ook wel een beetje zorgen. Een ongelukje zit in een klein hoekje, daarom bereid je motor goed voor: je banden hebben genoeg profiel, de olie is op peil, alle verlichting doet het, alle rammeltjes zijn eruit en je bagage is voorbereid op een eventueel buitje en is voldoende voorbereid op de lekkere bochtjes die je gaat maken. Ondanks een goede voorbereiding kan het gebeuren: een lekke band, remmen die het niet meer goed doen, verlichting die uitvalt, je bagage die er bijna af valt… en dan?!

Leer om te gaan met calamiteiten. Volg deze workshop en je neemt voortaan, naast je gereedschap ook een Dynaplug voor je lekke band, zekeringen, ijzerdraad, tywraps, elektradraad en een beetje lucht mee als je met de motor weg gaat.

Rob zal laten zien hoe je deze ‘gereedschappen’ gebruiken en hoe je veilig genoeg de weg op kunt gaan op zoek naar een definitieve reparatie.

Tijdens de workshop leer je hoe een lekke band kan repareren en wat te doen bij bijvoorbeeld een lekke  voorvorkkeerringen, een kapotte zekeringen of lampje.

De workshop is op vrijdag 15 mei a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 22,50 per persoon. Minimaal 3 personen. Maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Gerelateerde evenementen:

3 april, 2020

Workshop – onderhoud en veiligheid

Niet heel onbelangrijk; is jouw motor veilig om op te rijden? Waar let je op als je dat wilt controleren? Rob neemt je mee langs alle slangetjes en vloeistoffen die van belang zijn.

Lees meer

1 mei, 2020

Workshop – Slijtage: waar let je op?

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen).

Lees meer

5 juni, 2020

Workshop – Sleutelen: ‘open hart operatie’

Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten.

Lees meer
  • vrijdag 15 mei, 2020
  • 19:30 - 21:30
  • 22,50 euro
  • Extress, Vijfhuizen