Skip to content

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’ 2024

Wat leer je
Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten. Tijdens deze workshop ligt er een donorexemplaar op de operatietafel. Je leert o.a. waarom Rob altijd zo zeurt over het op tijd stellen van je kleppen; wat het verschil is tussen een carburateur en een gasklephuis….. Kortom, vraag veel over het motorblok, Rob kan de meeste beantwoorden tijdens deze workshop.

Tijdens deze avond neem je kijkje in het hart van de motorfiets: het motorblok. Een motor is mechanisch en maakt geluid. Een motor met mechanische problemen maakt een ander geluid dan een goed lopend motorblok. Het luisteren naar het blok is voor Rob een vaak gebruikte manier om de oorzaak van een probleem op te sporen of een probleem te voorkomen. Door de locatie van een geluid te koppelen aan een functie van het blok weet je waarnaar je kunt luisteren. Je ontdekt dat de locatie en het geluid zelf al heel veel zegt over het probleem.

Je ziet de nokkenasketting, de nokkenaskettingspanner en natuurlijk de kleppen die regelmatig gesteld moeten worden. Je leert hoe belangrijk de smering is (en het juiste oliepeil). Er is een los motorblok dat we open maken, zodat je goed de binnenkant kan bekijken en de werking ervan duidelijk wordt.

Kortom een leerzame avond om, onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid, aan je kennis te sleutelen.

Praktische informatie
De workshop is op zaterdag april van 15.30 tot 17.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 30,00 per persoon. Minimaal 3 personen, maximaal 8 personen.

Voorwaarden
Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Door inschrijving en betaling binnen 7 dagen gaan we er vanuit dat je de training gaat volgen. Mocht er onverhoopt een reden zijn dat je deelname niet door kan gaan dan proberen we hiervoor een oplossing te vinden. Helaas lukt dat niet altijd en kunnen we dan geen geld retourneren.

Gerelateerde evenementen:

3 mei, 2024

Workshop – Aankoopcheck: waar let je op? 2024

Weet wat je moet weten bij het aankopen van een gebruikte motor. Dat helpt bij de onderhandelingen en maakt je blijer met je nieuwe motor.

Lees meer
  • zaterdag 4 mei, 2024
  • 15:30 - 17.30
  • 30,- euro
  • Extress, Vijfhuizen