Skip to content

Workshop – Slijtage: waar let je op? 2021

Wat leer je
Je motor is gemaakt om mee te rijden, maar door dat rijden zijn er onderdelen van je motor die slijten. Denk aan je banden en remmen. Maar ook het balhoofdlager of je ketting en tandwielen zijn op een gegeven moment aan vervanging toe.

Tijdens deze workshop vergroot je je kennis van de alles wat slijt en hoe je weet of iets aan vervanging toe is (en indien mogelijk; hoe je dat zelf kan vervangen). Ook is er aandacht over hoe je de levensduur van deze slijtgevoelige onderdelen kan verlengen.

Aan de orde komen onder andere:
- banden (en ventielen)
- remblokken en remschijven
- lagers; balhoofd en wiel
- ketting en tandwielen (waarom altijd samen)
- voorvorkkeerringen
- waarop controleer je je motor voordat je gaat rijden.

Kortom een leerzame avond om, onder het genot van een kopje koffie en gezelligheid, aan je kennis te sleutelen.

Praktische informatie
De workshop is op vrijdag 26 febr a.s. van 19.30 tot 21.30 uur. De workshop wordt gegeven in het de werkplaats van Extress te Vijfhuizen door Rob Metselaar. De kosten voor de workshop zijn € 25,00 per persoon. Minimaal 3, maximaal 8 personen.

Deelname aan één van de activiteiten georganiseerd door Extress is geheel voor risico van de deelnemer.

Door inschrijving en betaling binnen 7 dagen gaan we er vanuit dat je de training gaat volgen. Mocht er onverhoopt een reden zijn dat je deelname niet door kan gaan dan proberen we hiervoor een oplossing te vinden. Helaas lukt dat niet altijd en kunnen we dan geen geld retourneren.
Natuurlijk houden we ons tijdens deze training aan de dan geldende corona-maatregelen. Mocht de training niet door kunnen gaan ivm corona-maatregelen dan krijg je je geld terug.

Gerelateerde evenementen:

12 maart, 2021

Workshop – onderhoud en veiligheid 2021

Niet heel onbelangrijk; is jouw motor veilig om op te rijden? Waar let je op als je dat wilt controleren? Rob neemt je mee langs alle slangetjes en vloeistoffen die van belang zijn.

Lees meer

19 maart, 2021

Workshop – motorcalamiteiten: wat te doen bij.. 2021

Een ongelukje zit in een klein hoekje, bereid je motor dus goed voor. Leer omgaan met calamiteiten. Volg deze workshop en je neemt voortaan meer mee dan kettingvet.

Lees meer

9 april, 2021

Workshop – sleutelen: ‘open hart operatie’ 2021

Altijd al eens willen weten hoe een motorblok er van binnen uitziet? Liever je eigen motorblok in één stuk laten, dan is dit een mooie gelegenheid om je kennis te vergroten.

Lees meer
  • vrijdag 26 februari, 2021
  • 19:30 - 21:30
  • 25,00 euro
  • Extress, Vijfhuizen